اولین تلویزیونها
در سال 1925، جان لوجی برد موفق شد به وسیلهی کابل، برای اولین بار نمایش تصویری را منتقل کند. چند سال بعد ارنست الکساندرسن ساختهی لوجی را گسترش داد و تلویزیونی را ساخت که قابلیت انتقال همزمان صدا و تصویر را داشت. در اوایل دههی چهل میلادی کم کم تلویزیونها به خانهی افراد متمول و صاحب منصب آمدند و خانوادهها برای تماشای عجایب این جعبهی جادویی به خانهی افرادی که توانایی خرید این دستگاه را داشتند میرفتند.
تاریخچه انواع تلویزیون از نظر کیفیت تصویر
تلویزیونهای مکانیکی
این دستگاه همان چیزی است که جان لوجی ساخت، تلویزیونهای مکانیکی به وسیلهی دیسکهای چرخانی که با نیروی موتور به حرکت درمیآمدند، تصاویر را فقط در مکانی که کاملا تاریک بود به نمایش درمیآوردند.
تلویزیونهای الکترونیکی CRT
این دستگاه را فیلو فارنسورث، مخترع 21 ساله ای که تا 14 سالگی در خانه ای بدون برق و نور زندگی کرده بود، ساخت. او برای اولین بارموفق شد که به وسیلهی لامپهای کاتدی که در تلویزیونها تعبیه کرده بود، جریان الکتریکی را به تغییر رنگ سیاه و سفید تبدیل کند.
تلویزیونهای رنگی
از سال 1929 تلاشهای زیادی برای رنگی شدن تلویزیونها انجام شد اما به دلیل جریان داشتن جنگهای جهانی و آماده نبودن برنامههای متنوع برای پخش و گران بودن تلویزیون، پیشرفت چشمگیری در این زمینه حاصل نشد تا سال 1954 میلادی که اولین برنامه تلویزیونی رنگی به نمایش درآمد. چند سال بعد، در 1972 بالاخره تمام برنامههای شبکههای آمریکایی به شکل رنگی پخش شدند.
تلویزیونهای DLP
در سال 1987، این دستگاه توسط شرکت Texas instruments ساخته شد. تلویزیونهای DLP به وسیلهی یک لامپ سفید در مقابل صفحه ای چرخان و مجموعه ای از آینههای میکروسکوپی که DLD نامیده میشوند پیکسلها را به نمایش درمیآوردند.
تلویزیونهای پلاسما PDP
بعد از پیشرفتهایی که با سرعت زیاد، در این صنعت، در حال رخ دادن بود، نوبت به سایز تلویزیونها رسید. دیگر نمایشگرهای کوچک جوابگوی نیازهای مشتریان نبود. در این بین شرکتها شروع به تولید دستگاههایی با صفحهی تخت و سایز بزرگ کردند که به آنها پلاسما میگویند.
تلویزیونهای LCD
چند سال بعد تصویرهای تار و کمرنگ قبلی به وسیلهی کریستال مایع اصلاح شدند و تلویزیونهای LCD با کیفیت بالاتر و زخامت کمتر، روی کار آمدند.
تلویزیونهای LED
این جعبههای جادویی به روند رو به رشد خود ادامه دادند و در سال 2005 شرکت سونی تلویزیونهای LED را به دنیا معرفی کرد. در این نوع جدید به جای کریستال مایع از رشتههای LED استفاده کردند و کیفیت تصویر را به درجهی عالی رساندند.
تلویزیونهای OLED
تفاوت این نوع با سری قبلی در این است که OLED ها بر خلاف LED منبع نور مجزایی ندارند و خود پیکسلها قابلیت تولید نور را دارا هستند. همین موضوع باعث شده است تصویر واضحتر و طبیعیتر باشد و هنگام تماشا، لذت بیشتری ببرید.
تلویزیونهای QLED
در نهایت رشد صنعت تلویزیون و تصویر، در سال 2018 کمپانی سامسونگ از سری جدید خود پرده برداری کرد. در این تلویزیونها کنتراست، روشنایی و دقت تصویر بهبود پیدا کرده است و توانایی این را دارد که صدها میلیون رنگ را به نمایش بگذارد.
تاریخچهی ورود تلویزیون به ایران
در سال 1337 تلویزیون ایران شروع به کار کرد و از ابتدای امر تا ده سال بعد این تشکیلات متعلق به بخش خصوصی بود. یک سال بعد از تاسیس تلویزیون ایران در تهران، شعبه ای از آن در آبادان تاسیس شد. برنامههای تلویزیونی در آن دوره محدود به ساعات 6 الی 10 شب بودند و کم کم و با استقبال مردم یک ساعت به این محدوده اضافه شد. از سال 1347 که مصادف است با ملی شدن تلویزیون تا انقلاب اسلامی، حدود 9 هزار شغل از این راه ایجاد شد و افراد زیادی مشغول به کار شدند. بعد از انقلاب، نام رادیو و تلویزیون ملی ایران به صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تغییر پیدا کرد. این جعبه جادویی علاوه بر جنبه سرگرمی، به عنوان یک ابزار بسیار مهم ارتباطی وارد زندگی مردم ایران شد و علاوه بر تاثیرات فرهنگی عمیقی که به همراه داشت، هنوز هم با وجود اینترنت و سایر راههای ارتباطی، به عنوان منبع مهم خبررسانی مورد استفاده قشر قابل توجهی از مردم است. این تاثیر تا حدی است که امروزه، این وسیله را در کنار لوازم ضروری زندگی قرار میدهیم.
تفاوت تلویزیونهای هوشمند و معمولی
تلویزیونهای هوشمند یا همان Smart TV ها به دستگاههایی گفته میشود که اگر چه صفحهی نمایشگر مشابهی با سریهای قبلی دارند و مثلا مانند آنها LED هستند اما از لحاظ نرم افزاری به شکلی برنامه ریزی شدهاند که میتوانیم آنها را بدون واسطه به گوشی موبایل و اینترنت وصل کنیم و همچنین قابلیت نصب برنامههایی مانند Youtube و اینستاگرام بر روی آنها وجود دارد.
با خریداری تلویزیونهای هوشمند عملا از کابلهای مختلف بینیاز میشوید و میتوانید از نمایشگر خود به عنوان گوشی استفاده کنید، در یوتیوب و سایر برنامهها چرخ بزنید، فیلم ببینید و از لحظات خود در کنار خانواده و دوستان لذت ببرید.
آیا همه تلویزیونهای هوشمند 4K هستند؟
تلویزیونهای هوشمند را از جهت قابلیت دسترسی به اینترنت و گوشی و اپلیکیشنها از سایر دستگاهها متمایز میدانند و این موضوع ربط چندانی به کیفیت تصویر ندارد، 4K به تلویزیونهایی گفته میشود که رزولوشن آنها 4000 پیکسل است و کیفیتی به مراتب بهتر از دستگاههای ful-HD دارند. فلذا نتیجه میگیریم که تمامی نمایشگرهای هوشمند 4K نیستند.
قابلیت PVR چیست؟
PVR مخفف کلمه personal video recorder است و به قابلیت ضبط تلویزیونها به وسیلهی هارد اکسترنال، فلش و غیره میگویند. تلویزیونهایی که این ویژگی را دارند موجب میشوند که شما برنامه مورد علاقه خود را از دست ندهید، آن را ضبط کنید و هر وقت که دستتان خالی بود به تماشای برنامههای ضبط شده بنشینید. همچنین این قابلیت باعث صرفه جویی در هزینهها میشود و دیگر نیاز نیست حجم اینترنتی خود را صرف دانلود دوباره فیلمها و برنامهها کنید.
مزایای خرید تلویزیون از کیومیتا
این شرکت با ارائهی بهترین و جدیدترین تلویزیونهای برند سام، تمامی توقعی که خریدار از یک تلویزیون دارد را برطرف میکند. شما میتوانید برای اطمینان، با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید و محصول مورد نظر خود را به سادگی و با مناسبترین قیمت از سایت کیومیتا سفارش دهید.