با پیشرفت روز افزون تکنولوژی در زمینههای مختلف صنعتی، اداری، آموزشی و غیره بسیاری از کارها برای ما ساده شدهاند. یکی از تکنولوژیهای در حال حاضر در زمینه آموزشی برد هوشمند یا تخته هوشمند است. به طور کلی این دستگاه یک ابزار آموزشی محسوب میشود. این محصول دارای یک صفحه نمایش بزرگ و قابل نوشتن بوده که به لپ تاپ یا رایانه متصل میشود و تصاویر و ویدئوها به وسیله یک ویدئوپروژکتور به صورت شفاف نمایش داده میشوند. این تختههای هوشمند را با یک پایه بر روی زمین یا روی دیوار نصب میکنند.
این تکنولوژی در چند سال اخیر توانسته است جایگزین تختههای معمولی شود. ماشینهای اداری کیومیتا توانسته است انواع بردهای هوشمند را با بهترین کیفیت و با برندهای مختلف پرومتین (Promethean)، پروگرس (Progress)، تاچ مارکر (TouchMarker)، اسمارت ویژن (Smart Vision) و لگامستر (Legamaster) به کاربران ارائه میدهد.
شما عزیزان برای مشاهده قیمت و یا خرید برد هوشمند به صورت آنلاین میتوانید با کیومیتا در تماس باشید.
تاریخچه برد هوشمند
سال 1991 اولین تخته هوشمند تولید شد. در ابتدا این تختههای هوشمند در استودیوهای تلویزیونی و سالنهای کنفرانس مورد استفاده قرار گرفت و بعدها در مراکز آموزشی مانند مدارس و دانشگاهها مورد توجه قرار گرفت و در حال حاضر یکی از تجهیزات آموزشی و پرکاربرد به حساب میآید و با نامهای برد هوشمند، تخته هوشمند، تخته لمسی و تخته الکترونیکی عنوان میشود.
بیشتر تختههای الکترونیکی هر کدام نرم افزار به خصوص خود را دارند که در تدریس از آنها استفاده میکنند. توسط این نرم افزار معلم میتواند در طول تدریس آنها را ضبط کند و در اختیار دانشجوها و یا دانش آموزان و همچنین افراد غایب قرار دهد. تخته هوشمند لمسی علاوه بر بخش نرم افزاری دارای بخش سخت افزاری هم بوده، و از یک سطح الکترونیکی دارای مجموعهای از سنسورهای لمسی است.
مزایا و معایب برد هوشمند
مزایای بسیاری برای استفاده از تخته هوشمند لمسی در کلاسهای آموزشی وجود دارد که در ادامه مهمترین مزایایی که معلمان، دانشجویان و دانش آموزان در هنگام استفاده از این محصول بهره میبرند را اشاره میکنیم:
صفحه نمایش لمسی مهمترین فایده تختههای الکترونیکی است که میتوان برای نمایش ویدئو و تصاویر به دانش آموزان و دانشجویان استفاده نمود و همچنین دانش آموزان میتوانند از این صفحه لمسی استفاده کنند. به وسیله این ابزار و با استفاده از نرم افزارهای آموزشی میتوان انواع آزمایشها را در کلاس و به شیوه عملی انجام داد. نرم افزار تختههای الکترونیکی امکان تغییر رنگ قلم و زمینه را دارند که جایگزین گچهای رنگی شدهاند. در این تکنولوژی انگیزه دانش آموزان به یادگیری درس افزایش پیدا میکند. معلمان میتوانند در حین آموزش آن را ضبط و ذخیره نماید.
با استفاده از نرم افزارهای برد الکترونیکی میتوان از شکلهای آماده این نرم افزار استفاده نمود همانطور که این ابزارها دارای مزایای بسیار و پر کاربردی هستند اما در کنار این مزایا هم معایبی دارد که در ادامه به آن اشاره میکنیم: بعضی اوقات معلمهایی که کار با این بردهای الکترونیکی را آموزش ندیدهاند بیشتر دچار راه اندازی آن میشود که این امر باعث میشود زمان زیادی را بگیرد و باعث خستگی و بیحوصلگی دانش آموزان شود.
در بردهای هوشمند نمیتوان مانند تختههای وایت برد خوش خط نوشت به همین دلیل نوشتن بر روی بردهای الکترونیک سخت تر است. اگر به تخته هوشمند اسیب برسد یا فشار و ضربه به آن وارد شود که موجب پاره شدن رشته سیم شود برد دیگر کار نمیکند و همچنین تعمیرات آن هزینههای سنگینی دارد. اگر قلم برد را گم یا خراب کنید دیگر نمیتوانید از برد استفاده کنید. همچنین در هنگام استفاده از برد نمیتوان به برد تکیه داد.
نحوه استفاده از تخته هوشمند
برای راه اندازی نیاز به یک ویدئو پروژکتور است که تصاویر را نمایش دهد و بعد از تنظیمات کادر صفحه که توسط ویدئو پروژکتور نمایش داده شده، روی برد لمسی از طریق کامپیوتر برد هوشمند را کالیبره میکنیم.
منظور از کالیبره کردن تصاویر به این معنا است که پس از متصل شدن تخته هوشمند از طریق کابل LAN یا USB و با توجه نرم افزار تخته الکترونیکی انتها و ابتدای کادر نمایش داده شده را از چهار طرف تخته هوشمند و تصاویر تابیده شده به آن را به وسیله لمس نقطههای مشخص شده، به دستگاه را شناسایی میکنیم. بعد از ان با لمس هر نقاط از تخته الکترونیکی مشخصههای آن محاسبه شده و به سیستم ارسال میشود.
نکات مهم در نگهداری از برد هوشمند
- برد را در مکانهای مرطوب و یا گرد و غبار نصب نکنید
- در هنگام کار با دستگاه به هیچ عنوان آن را تمیز نکنید
- از ایجاد فشار و یا اشیای تیز و محکم به برد خودداری فرمایید.
- انتخاب برد هوشمند مناسب
انتخاب یک برد الکترونیکی متناسب بر اساس نیاز اهمیت بسزایی دارد. در انتخاب خرید مناسب برد ابتدا باید بودجه خود را در نظر بگیریم اگر محدودیت هزینه ندارید میتوانید انواع تختههای هوشمند را جست جو کنید اما اگر محدودیت هزینه دارید در هنگام انتخاب تخته هوشمند آن را در نظر بگیرید.
یک لیستی از ویژگیهایی که مایلید تخته هوشمند داشته باشد را تهیه کنید. این ویژگی میتواند شامل ظاهر برد، ابعاد و غیره باشد. با شرکتهای عرضه کننده صحبت کنید و ببینید چه نوع بردهایی را به شما پیشنهاد میدهند. در مورد بردهای هوشمندی که قبلا اساتید یا معلمان استفاده کردهاند را در مورد آنها مشورت کنید و یا افرادی که با انواع گوناگونی از تختههای هوشمند استفاده کردهاند نظر بگیرید.
با جست و جو در سایتهای مرتبط با این محصولات نظر کاربران را برای هر مدل از این تختههای هوشمند را بررسی کنید. این کار باعث شده ایدههای گوناگونی متناسب با نیازتان در مورد بردهای هوشمند دریافت کنید. بروشورهای مختلفی را تهیه کنید و آنها را با دقت بخوانید تا جزییات بیشتری از بردها را بدست آورید.
و در آخر هر سوال تخصصی و فنی درمورد تخته هوشمند الکترونیکی، قیمت تختههای هوشمند و کاربرد آنها دارید میتوانید با شرکت کیومیتا در تماس باشید.